Börja spela golf

Här kunde man tidigare hitta Klosterfjordens GK. De finns nu på http://www.klosterfjordensgk.se/

 

På golfbanan

Golf är en sport, som numer är tillgänglig för alla. Tidigare kanske det sågs som en sport för överklassen. Men så är inte fallet idag. För den som vill börja spela golf, så finns det en del saker att tänka på. Det finns även en del saker att skaffa innan. Bland annat är det ett måste med ett grönt kort, så väl som rätt sorts golfutrustning.

Golf går ut på att spela på en bana, med 9 eller 18 hål. Ibland är det bara 9 hål, som man går två gånger så att det blir 18. Alla hål har en egen utslagsplats, en bana samt ett hål. Utslagsplatsen, eller tee som det heter finns det olika av. I Sverige finns det oftast fyra olika slags teer, vit, gul, blå och röd. 

Banan sedan kan bestå av olika hinder, höjder, bunkrar, vatten, gräs med mera. Där hålet finns, som man ska putta ner bollen i heter green. Spelet i sig går ut på att slå bollen från tee, till green och ner i hålet, med så få slag som möjligt. 

Ta grönt kort

Grönt kort är en kurs man går för att få spela golf på banor såväl i Sverige som internationellt. Det finns även kurser för barn, som vill börja spela, då kallas det för Golfäventyret och det innebär anpassade korta banor och utrustning.

Om du vill ägna dig åt golf som hobby så är första steget alltså att ta grönt kort. Det gör man genom att gå en kurs, som består av flera delmoment. Bland annat lär du dig olika sätt att spela på. Sedan för att få det gröna kortet så ska du genomföra en golfrunda med godkänt resultat. Man ska även genomföra ett teoriprov där kunskaperna om reglerna testas.

Det finns även spel på nätet med golf som tema och det på svenska casinon. Varför inte testa det som omväxling?